کشور آذربایجان امسال 25 سالگرد استقلال خود از اتحاد جماهیر شوروی را جشن میگیرد. به همین منظوردر این مقاله برای آشنایی هرچه بیشتر شما عزیزان به تفسیرو معرفی این کشور میپردازیم.
آشنایی با کشور آذربایجان
با کشف آثار باستانی از شهرهای مختلف کشور آذبایجان نشان می دهند که سکونت بشر در این منطقه به 12 هزارسال قبل برمی گردد. در قرن 9 پیش از میلاد مسیح آریایی ها و سپس مادها و هخامنشیان در این منطقه حکومت می کردند تا اینکه مثل سایر کشورهای اطراف مورد تصرف اسکندر کبیر قرار گرفت. امپراطوری روم از یک سمت و ایرانیان از سمتی دیگر به این منطقه چشم دوخته بودند و مدام بین آنها دست به دست می شد تا اینکه مسلمانان عرب در سال 667 میلادی این منطقه را از آنها گرفتند.
این کشور تا زمان حکومت قاجاریه در اختیار ایران و بخشی از خاک ایران به حساب می آمد تا اینکه طی عهدنامه گلستان و ترکمنچای به دولت روس واگذار شد. در سال 1918 جمهوری دموکراتیک آذربایجان به عنوان اولین حکومت جمهوری در میان کشورهای اسلامی اعلام استقلال کرد اما بعد از دو سال تحت سلطه شوروی درآمد. سرانجام پس از فروپاشی شوروی، این جمهوری در سال 1991 اعلام استقلال کرد.
جمهوری آذربایجان یکی از کشورهای تازه استقلال یافته از شوروی سابق بوده و بزرگ ترین کشور ناحیه قفقاز به شمار می رود. این کشور از سمت شرق با دریای خزر، از سمت جنوب با ایران و از سمت غرب با ارمنستان مرز مشترک دارد. جمهوری آذربایجان با مساحت 86600 کیلومتر مربع از کشور اتریش کمی بزرگزتر و از ایالت مین کمی کوچک تر است. آذربایجا در این مساحت جمعیتی حدود 10 میلیون نفر را در خود جای داده است. شهر باکو، پایتخت آذربایجان و بزرگ ترین شهر این کشور است که در سواحل غربی دریای خزر واقع شده است. این شهر آثار تاریخی زیادی را در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسانده است. کشور آذربایجان به عنوان سرزمین تضادهه شناخته می شود. در این کشور نشانه هایی از امپراطوری های باستانی را در کنار زندگی مدرن و امروزی می بینید. در آذربایجان زندگی سنتی و مدرن در کنار هم قرار داند. این ترکیب متضاد را هم در فرهنگ و هم در معماری آذربایجان خواهید دید.
فرهنگ و زبان مردم آذربایجان
طبق قانون اساسی آذربایجان، این کشور یک دولت غیر مذهبی است و مردم آذربایجا آزادی مذهبی دارند. با این حال تقریبا 98 درصد از مردم این کشور مسلمان هستند، 85 درصد از این افراد پیرو مذهب شیعه و 15 درصد آنها از مذهب سنی پیروی می کنند. 2 درصد باقیمانده از کل مردم آذربایجان دارای مذاهب دیگری مانند مسیحی و یهودی هستند. زبان رسمی مردم این کشور، زبان آذربایجانی می باشد، اما در بین مردم صحبت کردن با زبان های ارمنی هم رایج است. زبان های روسی و انگلیسی نقش زبان دوم یا سوم را در جامعه فرهنگی و دانشگاهی آذربایجان ایفا می کند. البته ناگفته نماند که دوازده شاخه زبان فرعی هم در بین مردم این کشور رایج است که عبارتند از زبان آواری، باداک، گرجی، یهودی- تاتی، خینالیق، کریتسی، لزگی، روتول، تالشی، تاتی، ساکهورو اودی.
اهالی مهمان نواز این کشور همواره مشتاق پذیرایی از گردشگران سراسر دنیا هستند. آذربایجان کشوری است که روز به روز بیش از گذشته مورد توجه گردشگران قرار می گیرد. فرهنگ غنی و غذاهای لذیذ و اشتها برانگیز از دیگر دلایل محبوبیت این کشور برای گردشگران هستند. در این کشور روزهایی هستند که برای مردم بسیار ارزشمند بوده و مورد احترام قرار می دهند. روز شهدا یا روز ملی عزا، 20 ژانویه می باشد که در چنین روزی در سال 1990 ارتش سرخ شوروی به قسمت هایی از کشور آذربایجان حمله کرد و در پی آن تعدادی از شهروندان این کشور را به قتل رساندند. روز جمهوری، در آذربایجان روز 28 ماه می که مصادف با شکل گیری جمهوری دموکراتیک آذربایجان در سال 1918 می باشد. روز زن، در تاریخ بین المللی روز 8 مارس مصادف با روز بزرگداشت بانوان می باشد. این روز به نشان عظمت روح انتخاب شده است و آذربایجانی ها هم مانند دیگر مردم جهان در این روز از مقام بانوانشان تجلیل می کنند.
فرودگاه های کشور آذربایجان
کشور جمهوری آذربایجان دارای 5 فرودگاه بوده که تعدادی از آنها فرودگاه های بین المللی محسوب می شوند. این فرودگه ها عبارتند از: فرودگاه باکو، فرودگاه گنجه، فرودگاه نخجوان، فرودگاه لنکران، فرودگاه زاقاتالا. از مهمترین فرودگاه های کشور آذربایجان می توان به فرودگاه باکو و فرودگاه نخجوان اشاره کرد. فرودگاه بین المللی باکو یا فرودگاه بین المللی حیدر علی اف باکو، یکی از بهترین 5 فرودگاه بین المللی در کشور جمهوری آذربایجان شناخته شده است. این فرودگاه در ۲۵ کیلومتری شمال شرقی شهر باکو واقع شده است. فرودگاه بین المللی باکو سالانه بیش از 3 میلیون مسافر جابه جا می کند. فرودگاه باکو با شرکت های هواپیمایی مختلفی همچون آذربایجان ایرلاینز، آزال و سیلک وی ایرلاینز همکاری دارد. فرودگاه بین المللی نخجوان در سال 1976 ساخته شده است. این فرودگاه در فاصله 5 کیلومتری جنوب غربی شهر نخجوان قرار دارد. فرودگاه بین المللی لنکران، این فرودگاه در شهر لنکران که از شهرهای جنوب شرقی کشور آذربایجان می باشد قرار دارد.
آب و هوای کشور آذربایجان
جمهوری آذربایجان دارای چندین نوع اقلیم آب و هوایی متنوع می باشد. در این کشور تابستان های گرم و زمستان های خیلی سرد مشاهده می شود. بهترین زمان سفر به کشور جمهوری آذربایجان، بین ماه های آوریل تا ژوئن و از سپتامبر تا اکتبر است. در این مدت از گرمای شدید تابستان و یخ زدگی زمستان خبری نیست و همینطور در ایام نوروز فستیوال ها و برنامه های شادی برگزار می شود که می توانید در آنها شرکت داشته باشید.
جاذبه های دیدنی و تفریحی کشور آذربایجان
شهر باکو کشور آذربایجان اصولا به دلیل دارا بودن مولفه های مشابه از جمله معماری های عجیب و غریب و علاقه زیاد به رنگ طلایی با دبی مقایسه می شود. این کشور از جهت ویژگی های طبیعی، مکان های تاریخی و فرهنگ و رسوم می تواند برای مسافرت، ایده خوبی باشد.
مرکز فرهنگی حیدرعلیاف
این مرکز فرهنگی، مکانی بسیار مدرن و جذاب با معماری فوق العاده است که توسط زاها حدید، طراح مشهور، ساخته شده است. موج و انحنای طراحی شده بر بام این ساختمان جلوه ای چشمگیر به آن بخشیده است. این مرکز به عنوان مکانی برای برگزاری کنسرت، کنفرانس و تئاتر مورد استفاده قرار می گیرد.
موزه فرش
فرش آذربایجان در دنیا از محبوبیت بالایی برخوردار است. این مکان جهت آشنایی گردشگران و توریست ها با فرهنگ و سنت آذربایجان فراهم شده است. مجموعه ای از انواع فرش ها، با طرح ها و رنگ های مختلف، که اجازه می دهد شما در دنیای هنر غرق شوید و خلاقیت و هنر را با تمام وجود تحسین کنید.
برج های شعله
اگر شما در هر ناحیه ای از باکو ایستاده باشید، برج های سه شعله را خواهید دید. این برج های شیشه ای، یکی از بزرگ ترین آسمان خراش های آذربایجان محسوب می شوند که در کنار هم ساخته شده اند. این مکان دارای انواع رستوران ها، کافه ها، هتل های رو به دریا و مکان های تفریحی است.
برج دختر
این برج در شهر باکو واقع شده است. این برج، قدمت تاریخی چندین هزار ساله دارد و گفته می شود، رد پای دختر شاه پریان در این برج دیده می شود. از بالای این مکان دیدنی، شهر قدیم و خلیج باکو را می توان تماشا کرد و عکس های زیبایی گرفت.
- ۹۷/۱۱/۰۹